YouTube test opnieuw goedkoper abonnement

© Nikolas Kokovlis/NurPhoto via Getty Images
Pieterjan Van Leemputten

Een jaar na de stopzetting experimenteert YouTube opnieuw met een ‘Premium Lite’ abonnement dat beperkt advertenties bevat.

YouTube stopte bijna een jaar geleden met een test rond YouTube Lite. Daarbij kreeg je onder meer in België en Nederland de kans om voor 6,99 euro per maand geen advertenties te zien op YouTube. Andere functies uit het duurdere Premium abonnement zoals offline downloads, afspelen op de achtergrond of YouTube Music zaten daar niet in.

Nu lijkt het er op dat de videosite een nieuwe poging waagt. In Australië, Thailand en Duitsland krijgen sommige gebruikers het aanbod om Premium Lite nemen. meldingen van gebruikers spreken onder meer van een abonnementsprijs van 8,99 Australische dollar, iets minder dan de helft van wat YouTube Premium er kost. Het voornaamste verschil met het oude aanbod is dat er deze keer een beperkt aantal advertenties in zitten.

YouTube bevestigt aan Android Authority dat het momenteel in deze drie landen een andere versie van Premium Lite test. Of die er definitief en wereldwijd komt is op dit moment niet duidelijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content