EU en Zuid-Korea partneren voor 5G-onderzoek
In plaats van apart onderzoek te voeren om nadien tot een standaard te komen, gaan Europa en Zuid-Korea hun inspanningen voor 5G bundelen.
In plaats van apart onderzoek te voeren om nadien tot een standaard te komen, gaan Europa en Zuid-Korea hun inspanningen voor 5G bundelen.
Eurocommissaris Neelie Kroes en de Zuid-Koreaanse minister van Wetenschap, ICT en Future Planning Mun-Kee Choi hebben daarover een akkoord ondertekend in Seoul.
World-first #5G mobile agreement! #EU to collaborate with South Korea to speed up and win global race to create 5G pic.twitter.com/gVhfc4i0hm
— Neelie Kroes (@NeelieKroesEU) 16 juni 2014
Door de overeenkomst gaan de twee regio’s samenwerken om de globale definitie van 5G op te stellen en een geharmoniseerd gebruik van het spectrum te regelen wat moet zorgen voor een optimale interoperabiliteit. In menselijke termen wil dat zeggen dat Europa en Zuid-Korea hun 5G-onderzoek niet in twee verschillende richtingen voeren waardoor er binnen enkele jaren verschillende soorten ‘5G’ ontstaan en het concept van een standaardtechnologie verwatert.
De Europese Commissie maakte eind vorig jaar al een publiek-privaat partnerschap rond 5G en heeft besloten om zevenhonderd miljoen euro, gespreid over zeven jaar, te investeren in de nieuwe netwerktechnologie. De bedoeling is dat de privésector van zijn kant meer dan drie miljard euro investeert. Ook Zuid-Korea is met soortgelijke plannen bezig.
5G is voor alle duidelijkheid nog niet voor volgend jaar. De opvolger van de 4G zal in de eerste plaats vele malen sneller zijn. Maar daarnaast moet de mobiele netwerktechnologie ook slimmer gebruik maken van bandbreedte. Zaken die er voor moeten zorgen dat veel meer toestellen in harmonie gebruik kunnen maken van het mobiele internet.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier