Eurocontrol vernieuwt it-outsourcing

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Eurocontrol vertrouwt de outsourcing van zijn it-activiteiten voor de komende 7 jaar toe aan Siemens IT Solutions & Services, Getronics en BT Global Services.

Eurocontrol vertrouwt de outsourcing van zijn it-activiteiten voor de komende 7 jaar toe aan Siemens IT Solutions & Services, Getronics en BT Global Services.

Een consortium bestaande uit Siemens IT Solutions & Services, Getronics en BT Global Services heeft een outsourcingovereenkomst in de wacht gesleept voor het beheer van de ict-infrastructuur en het leveren van totaaloplossingen aan Eurocontrol, de Europese organisatie voor de veiligheid van de luchtvaart.

Het contract omvat zowel de it van de Brusselse vestiging, als die van het onderzoekscentrum EEC in Parijs. Via synergie tussen de twee sites, moeten de kosten teruggeschroefd worden. Het consortium zal instaan voor de coördinatie en de levering van it-diensten, het operationele beheer van de infrastructuur en de service desk evenals het beheer van de netwerken, servers, opslagsystemen en bedrijfstoepassingen. Cronos International zal daarbij de ondersteuning en het toepassingenonderhoud voor zijn rekening nemen.

In totaal heeft het contract een waarde van bijna 100 miljoen euro over een periode van zeven jaar. Ook de afgelopen vijf jaar was Siemens IT Solutions & Services al de it-partner van Eurocontrol. Eurocontrol is blij dat de bestaande partner als beste uit de aanbestedingsronde kwam, en dat het bestaande partnership nu uitgebreid werd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content