Eurofiber overgenomen door investeringsbedrijf

© .

Eurofiber krijgt nieuwe eigenaars. Een investeringsmaatschappij legt 875 miljoen euro op tafel voor de glasvezelspecialist.

Het is Antin Infrastructure Partners dat de aandelen van Doughty Hanson en Reggeborgh overneemt. De bedoeling is om het bedrijf zo nog sneller te laten groeien. De organisatie blijft bestaan als zelfstandig bedrijf. Ook het huidige management blijft aan boord.

“Wij zijn zeer enthousiast over de acquisitie door Antin Infrastructure Partners,” zegt Alex Goldblum, ceo van Eurofiber Group. “Het is een investeringsmaatschappij die zich volledig heeft toegelegd op vitale infrastructuren. Daarnaast erkent Antin IP het belang van ons open netwerkmodel. Dankzij hun langetermijnvisie en investeringsbereidheid zijn onze klanten, medewerkers en andere stakeholders verzekerd van continuïteit van onze cruciale positie in de digitale infrastructuur van Nederland en België. Wij zijn er van overtuigd in Antin IP een partner gevonden te hebben die ons helpt onze groeiambities ook op de lange termijn te verwezenlijken.”

Eurofiber bestaat sinds 2000 en heeft zo’n achttienduizend kilometer glasvezel liggen in Nederland, België en Duitsland. Daarnaast heeft het ook een datacenter in Utrecht en de zakelijke telecomprovider UNET onder zijn vleugels.

In ons land verbindt Eurofiber onder meer datacenters van Nucleus en LCL. Met Desiny sloot het vorig jaar een contract voor dark fiber. Sinds 2010 werkt Eurofiber ook samen met Numericable waardoor het ook in het Zuiden van het land glasvezeldekking kan aanbieden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content