‘Google had half miljard over om antitrustzaak Microsoft verder te zetten’

Het Berlaymontgebouw van de Europese Commissie in Brussel. © Getty Images
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

Google zou leden van cloudvereniging CISPE een pakket van zo’n 470 miljoen euro hebben aangeboden om hun antitrustzaak tegen Microsoft verder te zetten. Microsoft kwam vorige week met CISPE tot een akkoord.

Met de nieuwe afspraken was dat geschil van de baan, maar dat kwam duidelijk niet iedereen goed uit, zo meldt nieuwsagentschap Bloomberg. Dat schrijft dat Google leden van CISPE een pakket van zo’n 470 miljoen euro had aangeboden om verder te gaan met hun antitrustzaak tegen Microsoft.

Begin juni kwam Microsoft tot een akkoord met de Cloud Infrastructure Services Providers in Europe (CISPE), de groep van Europese cloudleveranciers. CISPE had namelijk een klacht ingediend tegen Microsoft bij de Europese Commissie. De vereniging klaagde onder meer aan dat het moeilijk was voor klanten om van provider te veranderen, en dat het duurder is om Microsoft software te draaien in cloudomgevingen die niet Azure zijn.

Microsoft en CISPE hebben daarover nu nieuwe afspraken gemaakt, en daarmee vermijdt de techgigant ook een lang antitrustonderzoek in de EU. Met het akkoord trekt CISPE namelijk ook zijn klacht in. Daarmee was echter niet iedereen blij. De nieuwe afspraken gelden niet voor de AWS, Google en Alibaba. Bloomberg meldt nu dat Google CISPE een pakket ter waarde van 470 miljoen euro heeft geboden voor het voortzetten van de antitrustzaak tegen Microsoft. Daarbij konden CISEP-leden verschillende voordelen krijgen voor het gebruik van Google-software. De vereniging koos uiteindelijk echter voor het aanbood van Microsoft.

In samenwerking met Dutch IT Channel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content