Op iDEAL-gebaseerde betaaldienst Wero wordt uitgerold in Frankrijk

© Wero

Franse banken starten de komende weken met de integratie van de Europese betaaldienst Wero. Die dienst is gebaseerd op iDEAL, het van oorsprong Nederlands betalingssysteem dat in 2023 werd overgenomen door een samenwerkingsverband van Europese landen. Eerder werd de dienst al uitgerold in België.

Wero wordt gefaseerd beschikbaar gemaakt voor de Franse klanten van zeven banken en hun dochterbedrijven. Het gaat onder meer om BNP Paribas, Groupe BPCE en Crédit Agricole, meldt Wero op zijn eigen website. De meeste banken bieden Wero in eerste instantie alleen aan via hun eigen applicaties. La Banque Postale biedt als enige onmiddellijk ondersteuning voor transacties via de Wero-applicatie. Die app wordt in de tweede helft van oktober beschikbaar bij onze zuiderburen.

Uitrol in België

Het European Payments Initiative, eigenaar van iDEAL en Wero, kondigde in juli aan dat alle leden van de groep dit jaar nog starten met de uitrol van Wero. In België kwam de betaaldienst diezelfde maand al beschikbaar via de bank KBC.

In Duitsland gaan onder meer Deutsche Bank en Postbank de dienst uitrollen, en op termijn komt Wero ook Naar Nederland. Daar gaat het echter om een omzetting van (het bij onze noorderburen enorm populaire) iDEAL naar Wero, dat zoals gezegd op iDEAL is gebaseerd. Naar verwachting neemt die transitie tot begin 2026 in beslag.

In samenwerking met Dutch IT Channel.

Nieuwe Europese betaaldienst wero eind juli beschikbaar bij KBC

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content