Plannen voor grote chipfabriek in westen van Duitsland opgeschort

© Getty Images

De bouw van een grote chipfabriek in het westen van Duitsland staat op losse schroeven. Het project van de Amerikaanse chipfabrikant Wolfspeed en de Duitse autotoeleverancier ZF, een investering van in totaal 2,75 miljard euro, is voorlopig opgeschort, zo heeft de regio Saarland, waar de fabriek zou komen, bevestigd.

‘Het project is niet opgegeven, maar Wolfspeed stelt de investering uit naar een onbepaalde datum, in functie van de evolutie van de markt’, zo verklaarde de regeringsleider van Saarland, Anke Rehlinger, tijdens een persconferentie.  Volgens de Duitse krant Handelsblatt ziet ZF af van zijn aandeel van 170 miljoen euro in de investering.

De krant verwacht niet dat de fabriek er nog komt, ook omdat Wolfspeed zwaar verlieslatend is en in zijn Amerikaanse fabrieken met grote technische problemen kampt.  Het project werd in het voorjaar van 2023 voorgesteld, in het bijzijn van de Duitse bondskanselier Olaf Scholz. De fabriek voor siliciumcarbide-halfgeleiders zou de eerste Europese vestiging worden van Wolfspeed en zou goed zijn voor meer dan 600 banen.

Partner Content