Exclusive Networks in handen van VC

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Venture capitalspeler Crédit Agricole Private Equity heeft een meerderheidsbelang genomen in het Franse Exclusive Networks.

Venture capitalspeler Crédit Agricole Private Equity heeft een meerderheidsbelang genomen in het Franse Exclusive Networks.

Crédit Agricole Private Equity heeft 69 procent van de aandelen van Exclusive Networks overgenomen. Dat is een Franse distributeur van security-, opslag-, en netwerkoplossingen. Het bedrijf is ook aanwezig in België, met een kantoor in Sint-Katelijne-Waver.

Doel van de overname is om van Exclusive Networks “de grootste Europese verdeler van it-securitysystemen” te maken. Dat zal gebeuren door het aantal leveranciers van Exclusive Networks op te drijven in de landen waar het aanwezig is en door verder uit te breiden in Europa (met name Duitsland, Scandinavië). Crédit Agricole Private Equity zegt de omvang van het bedrijf binnen vijf jaar te willen verdriedubbelen.

Momenteel telt de groep 40, hoofdzakelijk Amerikaanse, leveranciers en meer dan 1500 resellers in tien Europese landen. In 2009 draaide Exclusive Networks een omzet van 82,6 miljoen euro, waarvan 40 miljoen euro in Frankrijk. Het bedrijf stelt 127 mensen tewerk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content