Facebook gooit Snapchat-concurrent Slingshot per ongeluk even online

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Facebook heeft, per ongeluk, het gerucht bevestigd dat het met een Snapchat-concurrent komt. De Facebook-app Slingshot is heel eventjes verschenen in de App Store van Apple en op Google Play.

Foto’s en video’s – met tekst of tekeningetjes erbij – delen die weer verdwijnen nadat de ontvanger ze bekeken heeft: het is al een tijdje de succesformule van Snapchat. Facebook zou 3 miljard dollar over gehad hebben voor Snapchat, maar dit bod werd geweigerd.

Dus ging Facebook aan de slag met een eigen, alternatieve app voor Snapchat, zo schreef de Financial Times een tijdje geleden al.

De sociale netwerksite heeft dit gericht nu bevestigd, weliswaar per ongeluk. In verschillende landen was de app Slingshot zondagnacht namelijk eventjes te zien in de App Store van Apple en op Google Play. Inmiddels is de toepassing wel weer verwijderd.

“We hebben per ongeluk een versie van Slingshot gelanceerd”, gaf Facebook zelf ook toe. De sociale netwerksite kon dan ook niet meer anders dan er wat meer uitleg bij te geven: “Met Slingshot kan je dagelijkse momenten delen met veel mensen tegelijkertijd. De app zal snel klaar zijn.”

Er is wel een verschil tussen Snapchat en Slingshot: bij de Facebook-app kan je een ontvangen bericht pas zien als je er zelf iets op terugstuurt. Zo moet er voldoende interactie tussen de gebruikers ontstaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content