Facebook neemt spraakherkenningsbedrijf Wit.ai over: op naar een eigen Siri?

© Reuters

Facebook heeft de Californische start-up en stemherkenningsspecialist Wit.ai overgenomen voor een onbekend bedrag.

‘Het is een ongelofelijke versnelling van de verwezenlijking van ons project’, schrijft de start-up, die anderhalf jaar geleden in San Francisco werd opgericht, over de deal met Facebook. De overnameprijs werd niet meegedeeld.

Wit.ai probeert spraakherkenningssoftware te ontwikkelen waarmee het mogelijk is een smartphone volledig te besturen of de temperatuur in huis te regelen. Het systeem kan ook als interface dienen voor allerhande intelligente voorwerpen. ‘We hebben een open platform online gezet dat het werk van de ontwikkelaars vergemakkelijkt om producten voor gebruikers te ontwerpen’, schrijft Wit.ai in een persbericht.

Volgens het bedrijf zijn er meer dan 6.000 ontwikkelaars werkzaam en zijn er al honderden apps functioneel. Eén van die apps is een personal assistant, die vergeleken wordt met Apple’s Siri. Mogelijk wil Facebook bepaalde onderdelen van zijn site bedienbaar maken met een Siri-variant.

De sociale netwerksite heeft de overname alvast bevestigd. ‘Wit.ai heeft een indrukwekkend en simpel taalverwerkingsprogramma gemaakt waarmee spraak en tekst omgezet kunnen worden in data’, klonk het bij een woordvoerder, die geciteerd wordt door Venture Beat.

Facebook had eind oktober al gemeld dat het bedrijven zou blijven overnemen om zich verder te ontwikkelen. In 2014 kocht het sociale netwerk de berichtendienst WhatsApp voor 22 miljard dollar, en telde het 2 miljard dollar neer voor de virtual reality specialist Oculus VR. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content