Facebook strijkt 873 miljoen dollar op

De populaire netwerksite Facebook krijgt 873 miljoen dollar schadevergoeding van een betrapte spammer.

De populaire netwerksite Facebook krijgt 873 miljoen dollar schadevergoeding van een betrapte spammer.

De spammer die gebruikers van de site miljoenen ongewenste berichten stuurde, moet maar liefst 873 miljoen dollar schadevergoeding betalen. Max Kelly, de veiligheidsdirecteur van Facebook, zegt dat de schadevergoeding, die toegewezen werd door het gerechtshof van San Jose (VS), de grootste schadevergoeding is die tot nu toe werd toegekend sinds de anti-spam wetgeving.

Het betalen van het enorme bedrag is voor de rekening van Adam Guerbuez in Montreal en zijn bedrijf Atlantis Blue Capital. “Het is erg onwaarschijnlijk dat Guerbuez en zijn bedrijf het volledige bedrag ooit kunnen betalen, maar we zijn van plan om elke cent te nemen die we kunnen krijgen”, aldus Kelly. “We zijn ervan overtuigd dat deze schadevergoeding een sterk afschrikkingsmiddel is voor iedereen die Facebook wil misbruiken”.

Volgens de aanklacht stuurde Guerbuez tussen maart en april meer dan vier miljoen spamberichten naar de gebruikers van Facebook. “De spamberichten bevatten reclame voor verschillende sites en producten die beledigend en afstotend waren”.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content