Fastned trekt naar rechter omdat Shell laadpalen in tankstations mag plaatsen

Laadstation van Fastned langs de autosnelweg in Nederland © Fastned

Fastned, uitbater van snellaadstations voor elektrische auto’s, sleept de Nederlandse Staat voor de rechter omdat het oliereus Shell zou bevoordelen.

Sinds Shell vorige week aankondigde dat het laadpalen gaat plaatsen in haar tankstations, lijkt de strijd om het ‘elektrisch tanken’ losgebarsten. Bij kleinere spelers zoals Fastned viel dat nieuws in minder goede aarde. Het jonge Nederlandse bedrijfje plaatste vorig jaar in Den Haag de allereerste Europese laadpaal, maar voelt zich nu bedreigd en benadeeld. “Wij mogen als stroomleverancier ook niet zomaar benzine verkopen. We zijn naar de rechter gestapt,” vertelt oprichter Michiel Langezaal aan NOS. De zitting vindt over twee weken plaats.

Het steekt Fastned ook dat het geen toestemming krijgt om winkels te openen bij haar snellaadpunten, terwijl dat in tankstations wel mag. Daarnaast klaagt het bedrijfje erover dat haar laadpunten nog niet op de verkeersborden staan.

Fastned heeft intussen 63 snellaadstations in Nederland en gaat haar netwerk ook uitbreiden naar Duitsland en naar ons land. Dat een grote speler als Shell nu haar speelveld betreedt, lijkt investeerders geen parten te spelen, want vorige week haalde het bedrijf nog eens 3 miljoen euro op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content