Galapagos back-upt 15 terabyte online

Het Belgische biochnologiebedrijf Galapagos heeft BlueBackUp ingeschakeld voor een dagelijkse volledige online back-up van 3 sites.

Het Belgische biochnologiebedrijf Galapagos heeft BlueBackUp ingeschakeld voor een dagelijkse volledige online back-up van 3 sites.

Galapagos, met hoofdkantoor in Mechelen, draaide vorig jaar een omzet van 100 miljoen euro. Voor dit jaar verwacht het bedrijf dat dat cijfer zal groeien tot 135 miljoen euro. Het tekende daarvoor onder meer belangrijke overeenkomsten met GSK, Roche en Janssen Pharmaceutica.

Om die projecten en doelstellingen te verwezenlijken hadden ze bij Galapagos nood aan een gedegen ‘business continuity plan’. Het bedrijf kan zich geen onbeschikbaarheid van de it-systemen veroorloven, omdat dat het onderzoek zou belemmeren, waardoor dan weer deadlines voor die belangrijke projecten zouden moeten verschuiven. Als er dan bovendien geen fatsoenlijke back-up zou zijn, komen resultaten van jarenlang klinisch onderzoek in gevaar.

Voor de back-up werd BlueBackUp, in handen van het Franse Oodrive, ingeschakeld. BlueBackUp maakt de komende drie jaar dagelijks een volledige online back-up van drie Galapagos-sites (België, Frankrijk en Nederland). Het gaat in totaal over 15 terabyte aan data. Dat alles kost Galapagos zo’n 100.000 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content