Gamestreamingdienst OnLive stopt ermee

Logitech G303 Gaming Mouse © Logitech

Het Amerikaans bedrijf dat gaming in de cloud aanbiedt, en ooit Belgacom en HTC een paar miljoenen lichter maakte, stopt er mee.

Onlive doet u misschien niet meteen een belletje rinkelen omdat de dienst nooit breed is doorgebroken. Het concept liet gamers toe om zonder zware (en dure) hardware games te spelen. De games draaiden immers op servers van OnLive die de beelden streamden naar het toestel van de speler.

Maar na enkele jaren aanmodderen, met onder meer een doorstart in 2012, gooit het bedrijf de handdoek in de ring. Na 30 april kan je niet meer spelen via OnLive. Wie games via de dienst aankocht zal deze nog wel zelf kunnen installeren en spelen via gameplatform Steam.

De patenten van OnLive zijn intussen gekocht door Sony, dat zo zijn eigen game-streamingdienst Playstation Now versterkt. Maar een overname van de abonnees of activiteiten komt er niet.

Hoewel OnLive perfect pas in de streamingtrend die diensten Spotify, Netflix, YouTube en Twitch vandaag inzetten, kon het bedrijf niet op gelijkaardig succes rekenen. Dat was al eens het geval in 2012 toen het bedrijf in de schulden zat en via een speciale constructie alles in een nieuw bedrijf onderbracht, inclusief de merknaam ‘OnLive’. Behalve dan de aandeelhouders. Zo waren onder meer HTC, Warner Bros, AT&T, BT, Autodesk en maverick Capital hun investering in het bedrijf kwijt. Ook Belgacom staat op dat lijstje nadat het in 2010, een belang van 2,6 procent in het bedrijf nam. Op die participatie werd nooit een exact bedrag geplakt, maar schattingen lopen uiteen tussen de 10 en 23 miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content