Garmin overtroeft bod TomTom op Tele Atlas

Het lijkt erop dat de overname van de Nederlands-Belgische digitale kaartenbouwer Tele Atlas door gps-fabrikant TomTom toch niet zonder slag of stoot zal verlopen. Rivaal Garmin heeft een hoger tegenbod gedaan.

De Amerikaanse concurrent van het Nederlandse TomTom, Garmin, zal een bod van 24,50 euro in contanten uitbrengen op Tele Atlas. Dat komt neer op in totaal 2,3 miljard euro. Daarmee overtreft Garmin het bod van 2 oktober ter waarde van 1,8 miljard euro van TomTom op Tele Atlas met 15 procent. Tele Atlas zegt het bod in overweging te nemen.

Dinsdag liet Tele Atlas tijdens de presentatie van de derde kwartaalcijfers nog weten dat het bod van TomTom volgens plan verliep. Het bestuur van Tele Atlas steunde het bod van bij de bekendmaking. De biedingstermijn loopt op 4 december af.

Garmins bod ligt in de lijn van de verwachtingen (en beursspeculaties). Nokia heeft immers kort na TomToms overnamemove een bod gedaan op kaartenproducent Navteq. Mochten beide overnames doorgaan, dan zou Garmin wat digitale kaarten betreft afhankelijk worden van twee concurrenten op de gps-markt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content