Geen publiek bij de E3-gamebeurs in juni

© E3/MvdV

De Electronic Entertainment Expo (E3) zal dit jaar vanwege het coronavirus niet met publiek worden gehouden. In de VS zijn door de omikronvariant veel besmettingen. De organisatie zegt nog niet te weten of er een digitaal evenement voor in de plaats komt. Vorig jaar was dat er wel.

Op de jaarlijkse vakbeurs voor de computerspelindustrie worden vooral veel nieuwe games gelanceerd. De volgende editie van E3 zou overigens pas in juni plaatsvinden. ‘Maar vanwege de aanhoudende gezondheidsrisico’s en de mogelijke gevolgen daarvan voor de veiligheid van standhouders en bezoekers, zal E3 2022 zonder publiek worden gehouden’, verklaarde organisator Entertainment Software Association (ESA).

De beurs wordt normaal gesproken altijd in Los Angeles in Californië gehouden. De E3 werd voor het eerst in 1995 georganiseerd.

Eigen presentaties

Sommige grote uitgevers van computergames, zoals Electronic Arts en Sony, houden dit jaar buiten de beurs om eigen presentaties van nieuwe games, via bijvoorbeeld livestreams. De twee bedrijven hadden eerder al aangekondigd niet deel te nemen aan E3, vanwege onzekerheid of de beurs door zou kunnen gaan.

Andere Amerikaanse evenementen die dit jaar gehouden zouden worden, zijn ook al ingekort, afgezegd of uitgesteld. Dat geldt onder meer voor de Consumer Electronics Show (CES), de awardshow van de Grammy’s (de belangrijkste muziekprijzen van het land) en het gerenommeerde Sundance Film Festival.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content