Gelekte foto’s iPad Mini 2 suggereren Retinascherm

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Uit foto’s die op een Chinese website opgedoken zijn, blijkt dat de volgende iPad Mini een dikkere behuizing heeft. Dit zou kunnen wijzen op een Retinascherm.

Uit foto’s die op een Chinese website opgedoken zijn, blijkt dat de volgende iPad Mini een dikkere behuizing heeft. Dit zou er op kunnen wijzen dat het apparaat zal beschikken over een Retinascherm, dat een dermate hoge resolutie heeft dat je met het blote oog geen pixels meer kunt onderscheiden.

De huidige iPad Mini heeft een schermresolutie van ‘maar’ 1024 bij 768 pixels, zijn opvolger zou wel eens een resolutie van 2048 bij 1536 kunnen krijgen, zoals de grote iPads met een Retinascherm.

Op het Chinese forum WeiPhone.com circuleren foto’s van wat mogelijk de iPad Mini 2 wordt. Enkel de achterkant van het apparaat wordt in beeld gebracht – je ziet een zilverkleurige case met lichtblauw Apple-logo -, maar toch duiden deze foto’s op een mogelijk Retinascherm.

Op de beelden is namelijk te zien dat het toestel dikker is dan het huidige model, wat een grotere batterij doet vermoeden. Een Retinascherm verbruikt meer energie en vereist dus ook een grotere batterij.

Er doen al langer geruchten de ronde over een iPad Mini met Retinascherm, ook vanuit de hoek van de schermleveranciers. Het lijkt ook een logische volgende stap voor Apple, aangezien de recentste grote iPads er ook één hebben. Nadeel is wel dat de prijs dan wellicht opgedreven zal worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content