GFI koopt Lotus-activiteiten Computacenter België

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

It-dienstenbedrijf GFI BeLux versterkt zich op de Lotus-markt met de Application Services-afdeling van Computacenter België.

It-dienstenbedrijf GFI BeLux versterkt zich op de Lotus-markt met de Application Services-afdeling van Computacenter België.

De overgenomen afdeling richt zich vooral op ondersteuning rond de IBM Lotus-software. GFI neemt het personeel, de bijhorende expertise en de klanten over. GFI had al zo’n 100 Lotus-klanten in de Belux. Met de overname van de Lotus-activiteiten van Computacenter België komen daar nog zo’n 40 extra klanten bij.

Voor Computacenter is de verkoop vooral een manier om verder te focussen op infrastructuurdiensten en -oplossingen. “Voor onze Lotus-activiteiten leek het ons aangewezen om op zoek te gaan naar een strategische partner met een sterke focus op applicatiediensten”, klinkt het in een persbericht.

Na het partnership met opensourcespeler Liferay, is het de tweede stap van GFI op korte tijd om zijn marktpositie op vlak van collaboration te verstevigen. GFI Belux wil naar eigen zeggen “de grootste gespecialiseerde integrator te worden in de markt van collaboration – zowel met betrekking tot advies, implementatie als het ‘runnen’ van de platformen.”

GFI legt in die strategie de nadruk op open source, Microsoft- en IBM-software. Op twee van die drie domeinen heeft het bedrijf nu al stappen ondernomen: Liferay voor open source en deze nieuwe overname voor IBM. Als GFI dan stelt dat deze deal “niet de laatste stap is om onze positie in de collaboration-markt te versterken”, ziet de goede verstaander al op welke markt GFI nog een slag hoopt te slaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content