Google breidt hoofdkwartier uit met ‘mega-tent’

. © Google/Alphabet

Google gaat zijn campus uitbreiden met 18,6 acres. Daar komt onder meer een nieuw gebouw bij, maar ook een overdekking die het geheel op een grote partytent doet lijken.

Het project werd al in mei 2015 aangevraagd, maar werd pas afgelopen week goedgekeurd door de gemeenteraad van Mountain View en krijgt de naam ‘Charleston East’ mee. Het geheel zal een oppervlakte van 18,6 acre (752,715m²) bedragen, met een extra gebouw van 595.000 square feet (55.277 m²).

Google (of beter gezegd: moederbedrijf Alphabet) mikt daarbij volgens een lokale afdeling van CBS op een cluster van gebouwen onder een zeilachtig dak dat zowel het zonlicht moet doorlaten, maar mogelijk ook dienst kan doen voor de installatie van zonnepanelen. Vandaag heeft Google overigens al zonnepanelen op zijn gebouwen en zelfs op de afdakjes over de parkings.

.
.© .

Als alles goed gaat dan begint de bouw van het project volgende maand en zou het binnen twee jaar af kunnen zijn. Daarbij is het de eerste keer dat Google zelf kantoorgebouwen koopt in plaats van ze te leasen.

Geen tegenstand

Tegenover CBS vertelt Google dat het een flexibele ruimte wil zonder veel muren en beperkingen. De zender merkt daarbij op dat hoewel een tiental mensen op de lokale gemeenteraad hun zeg kwamen doen over het project, niemand expliciet tegen de uitbreidingsplannen van Google is. De campus zou ook toegankelijk zijn voor het grote publiek, met een wandelpad doorheen het gebouw.

.
.© Google/Alphabet
.
.© Google/Alphabet
.
.© Alphabet/Google

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content