Google dumpt Windows

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Google spoort zijn werknemers aan om af te stappen van Windows en over te schakelen naar Mac of Linux.

Google spoort zijn werknemers aan om af te stappen van Windows als besturingssysteem, en over te schakelen naar een Mac of een pc met Linux.

De reden voor de koerswijziging is een poging om de beveiliging binnen het bedrijf op te krikken, zo vertelt een Google-medewerker aan The Financial Times.

Het besluit om af te stappen van Windows dateert al van januari. Google kreeg toen te maken met een grootscheepse aanval van Chinese hackers, die een kwetsbaarheid in de Windowsgebaseerde Explorer-browser misbruikten.

Aanvankelijk kregen nieuwe medewerkers nog wel de optie te kiezen voor een Windows-laptop, maar op nieuwe bureau-pc’s is het besturingssysteem van Microsoft sinds januari taboe.
Wanneer iemand toch Windows wil blijven gebruiken, is toestemming op CIO-niveau nodig. Volgens de bronnen van de Britse zakenkrant wilden heel wat werknemers van Google na de Chinese hack zelf overstappen naar een Mac.

De werknemers opperen dat het besluit slechts een eerste stap is voor de overschakeling naar Googles eigen Chrome besturingssysteem, in combinatie met Google-toepassingen. Dat plan was er al langer, maar de Chinese aanvallen hebben het proces nog versneld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content