Google en Yahoo zouden afzien van samenwerking

De twee Amerikaanse internetconcerns Google en Yahoo zien mogelijk af van hun reclamesamenwerking.

De twee Amerikaanse internetconcerns Google en Yahoo zien mogelijk af van hun reclamesamenwerking.

Dat meldt de site van The Wall Street Journal. Het Amerikaanse ministerie van Justitie onderzoekt de overeenkomst, maar er komt geen schot in de onderhandelingen tussen de twee bedrijven en de overheid.

Beide concerns, die sinds meerdere weken met de Amerikaanse autoriteiten gesprekken voeren, raken het niet eens met het ministerie van Justitie. Deze laatste dreigt ermee de samenwerking te blokkeren omdat er geen toegevingen worden gedaan op het akkoord, aldus de krant die bronnen dichtbij het dossier citeert.

Google en Yahoo zaten samen met verantwoordelijken van Justitie. De twee bedrijven kunnen beslissen om de handdoek in de ring te werpen en een aankondiging in deze richting te doen tussen nu en midden volgende week, verklaren dezelfde bronnen.

Google maakte reeds begin oktober bekend dat de uitvoering van de samenwerking met Yahoo uitgesteld werd tot de gesprekken met het ministerie van Justitie achter de rug zijn. Het ministerie moet bepalen of de samenwerking conform is aan de concurrentiewetten.

Yahoo heeft de samenwerking met Google in juni aangekondigd, nadat Microsoft een overnamebod had gedaan. Marktleider Google zou op Yahoo-websites in de VS en Canada reclame plaatsen. Samen zijn Google en Yahoo goed voor meer dan de helft van de inkomsten uit online reclame wereldwijd.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content