Google heeft blijkbaar een eigen autobedrijf opgericht

Een zelfrijdende wagen van Google. © BELGAIMAGE

Terwijl Google in gesprek was met verschillende automerken over een samenwerking rond zelfrijdende auto’s, heeft de technologiereus blijkbaar ook een eigen autobedrijf opgericht.

Google Auto LLC, zoals het bedrijf heet, is eind 2011 opgericht en staat onder leiding van Chris Urmson, de man die bij Google het project rond zelfrijdende auto’s leidt. Het bedrijf staat bij verschillende Amerikaanse en internationale organisaties ingeschreven als fabrikant van passagiersvoertuigen en kreeg vorig jaar een licentie als autobouwer van de staat Californië. Dat blijkt uit documenten die de krant The Guardian in handen kreeg via de overheid van Californië.

Of een en ander ook betekent dat Google van plan is om toch een eigen wagen op de consumentenmarkt te brengen, is niet bekend. Het bedrijf wilde niet reageren aan The Guardian.

Op de American International Auto Show in Detroit in januari had Urmson aangekondigd dat Google gesprekken voerde met General Motors, Ford, Toyota, Daimler en Volkswagen. In maart liet hij in de krant USA Today optekenen: ‘Auto’s bouwen is moeilijk en die bedrijven zijn er goed in. De beste oplossing lijkt mij dus om een partnerschap aan te gaan.’ (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content