Google: Hier zocht u massaal naar in 2015

© Google

Bij de eindejaarslijstjes horen natuurlijk ook de meest populaire zoektermen van 2015. Google gaf vandaag een lijst met de meestgebruikte zoekopdrachten vrij.

De aanslagen in Parijs kregen wereldwijd veel aandacht, maar behoorden niet tot de populairste zoekterm. Die was voor Lamar Odom, een ex-basketballer en de man van Khoé Kardashian, schrijft VentureBeat.

 1. Lamar Odom
 2. Charlie Hebdo
 3. Agar.io
 4. Jurassic World
 5. Paris
 6. Furious 7
 7. Fallout 4
 8. Ronda Rousey
 9. Caitlyn Jenner
 10. American Sniper

Vorig jaar voerden de overleden acteur en komiek Robin Williams, het wereldkampioenschap voetbal en ebola de lijst nog aan.

Als we naar zoektermen in de technologische sector kijken, staat – niet verrassend – het rijkste bedrijf ter wereld bovenaan: de iPhone 6s van Apple wint het van Samsung.

 1. iPhone 6s
 2. Samsung Galaxy S6
 3. Apple Watch
 4. iPad Pro
 5. LG G4
 6. Samsung Galaxy Note 5
 7. Samsung Galaxy J5
 8. HTC One
 9. M9 Nexus 6P
 10. Surface Pro 4

In de top tien staan Apple en Samsung drie keer. LG, HTC, Google en Microsoft komen allen een keer voor. Vorig jaar stond de iPhone 6 bovenaan, gevolgd door de Samsung Galaxy S5 en Nexus 6.

Als we naar nieuwsgebeurtenissen kijken wordt er het meest naar de aanslagen in Parijs gezocht. De aanslag op Charlie Hebdo staat bovenaan de lijst met zoektermen, gevolgd door de algemene zoekterm ‘Paris’.

 1. Charlie Hebdo
 2. Paris
 3. Hurricane Patricia
 4. Isis
 5. Nepal
 6. El Chapo
 7. Greece
 8. Baltimore Riots
 9. San Bernardino
 10. Hurricane Joaquin
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(WK)

Partner Content