Google legt half miljard dollar opzij voor mogelijk schikking

Google heeft de enorme som van een half miljard dollar opzij gelegd, nu er een onderzoek gevoerd wordt naar zijn advertentiesysteem door het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Google heeft de enorme som van een half miljard dollar opzij gelegd, nu er een onderzoek gevoerd wordt naar zijn advertentiesysteem door het Amerikaanse ministerie van Justitie. Dat blijkt uit de nieuwe kwartaalrapportage, die Google bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC indiende.

Meer details ontbreken voorlopig. Er is alleen bekend dat een som is uitgetrokken om een mogelijke schikking te treffen in een zaak van het ministerie van Justitie. Het ministerie onderzoekt of het advertentiesysteem van Google sommige niet nader genoemde adverteerders onfair behandelt. Google gaat er niet van uit dat de zaak een zeer negatief effect zal hebben op de business of de financiën.

Google is al jaren de sterkste speler op de markt van internetadvertenties, en wordt daarom nauwlettend in het oog gehouden door de toezichthouders. Verschillende concurrenten verwijten het Amerikaanse concern dat ze bij een zoektocht op internet benadeeld worden. Ook in Europa onderzoeken de mededingingsautoriteiten dergelijke feiten.

Bron: Belga

Partner Content