Google maakt betalen met Gmail straks mogelijk

© Mashable

Google werkt aan een dienst genaamd Pony Express, die het mogelijk moet maken rekeningen te ontvangen en te betalen met Gmail.

De stap om vanuit de mailbox naar de bankapplicatie te gaan, is dan niet meer nodig. Google zou van plan zijn de dienstverlening in het vierde kwartaal al te starten, zo meldt Re/code.

In een gelekt document staat uitgebreid beschreven hoe klanten zich kunnen aanmelden bij Pony Express – het is nog onduidelijk of dit de definitieve naam van de dienst is of slechts een codenaam. Onderdeel daarvan is het opgeven van een creditcardnummer en een telefoonnummer.

Uit de beschrijving blijkt dat Google in het project samenwerkt met verschillende partijen die rekeningen uitsturen, zoals energiebedrijven, verzekeringsmaatschappijen en telecomaanbieders. Eenmaal aangemeld, krijgen de klanten van deze bedrijven hun rekening direct in Gmail te zien. Dat is niet ongebruikelijk met e-billing. Gmail groepeert de rekeningen echter in een aparte map, zodat duidelijk is wat nog betaald moet worden.

Splitsen van rekeningen mogelijk

Met een druk op de knop zijn deze rekeningen dan ook te betalen vanaf een rekening die bij Google bekend is.

Volgens het document zou Pony Express ook de mogelijkheid bieden rekeningen op te splitsen. Dat kan handig zijn voor pakweg studenten die de energierekening van hun kot samen betalen.

Google wilde niet reageren op het gelekte document.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content