Google Maps komt naar de iPad

© Reuters

Google heeft de toekomst van Google Maps op mobiele apparaten uit de doeken gedaan. Maps krijgt allerlei nieuwe functies. Binnenkort wordt er ook een iPad-versie gelanceerd.

Voor iPad-bezitters is het groot nieuws dat Google Maps ook eindelijk naar de Apple-tablet zal komen. Zij bleven tot hiertoe zitten met Apple’s eigen kaartenprogramma, dat notoir kaduuk is. Daar komt nu dus verandering in.

Winkels, hotels en restaurants

Een van de belangrijkste nieuwe functies in de nieuwe Maps-apps voor mobiele apparaten is Explore, staat te lezen op de officiële Google-blog. Daarmee moet het eenvoudiger worden om nieuwe locaties te ontdekken waar je kunt eten, drinken, slapen of winkelen.

Handig hierbij is dat je deze suggesties ontvangt zonder ook maar een woord in de zoekbalk in te typen. Doordat ook recensies nu beter worden geïntegreerd in Google Maps, wordt het met behulp van de app nog eenvoudiger om bijvoorbeeld snel een goed restaurant of hotel te vinden.

Verkeersinformatie

Verder wordt verkeersinformatie beter geïntegreerd, kunnen routes sneller worden aangepast en wordt het design van de Android-app vernieuwd. De nieuwe apps zullen ook enkele oude functies laten vallen. Zo worden Latitude, een dienst om locaties te delen, en de mogelijkheid om kaarten offline op te slaan op Android-toestellen geschrapt.

Wanneer de nieuwe apps beschikbaar worden, laat Google nog niet weten. Wel wordt uit het bericht duidelijk dat Android-gebruikers eerder aan de slag kunnen met de meeste nieuwe functies. (Elsevier/Robin Smit/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content