Google Naps brengt meest geschikte openbare plekken voor een dutje in kaart

© Google Naps
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

In Nederland is een parodie op Google Maps gemaakt: Google Naps. Deze virtuele kaart geeft aan op welke openbare plekken u het best een dutje kunt doen.

Het Nederlandse internetfenomeen Kakhiel en het creatief bureau Venour hebben een variant op Google Maps gemaakt die openbare plekjes aanwijst waar u ongestoord een dutje kunt doen. Google Naps reikt banken, velden of brugjes aan.

Gebruikers kunnen zelf geschikte slaapplekken op de kaart aanbrengen. In Amsterdam wordt de Openbare Bibliotheek aan de Oosterdokskade aangeraden, omdat “er stilte heerst” en er “geregeld pianomuziek afgespeeld wordt”. Een Leuvenaar vindt dan weer dat u zich om even uit te rusten best begeeft naar … een aula van de universiteit. Zelfs tot in de VS, China, Brazilië en Indonesië wordt Google Naps al gebruikt.

Uiteraard gaat het hier om een parodie op Google Maps. Dat maken de initiatiefnemers ook duidelijk op hun site. Ze vragen Google-topmannen Larry Page en Sergey Brin zelfs persoonlijk om geen rechtszaak tegen aan te spannen. “Beste Sergey en Larry (en andere Googlers), wees alstublieft niet boos. Dit is maar een grap, een parodie. We willen uw merk niet beschadigen, we willen enkel een lach op het gezicht van de Google-fans toveren. Dus sleep ons alstublieft niet voor de rechter, want er staan maar enkele honderden euro’s op onze bankrekening.”

In diezelfde boodschap bieden de makers de Google-bazen toepasselijk ook een slaapplek aan. “Als u in Nederland bent, mag u op onze zetel slapen. We zullen voor een kleine prijs koffie maken en eieren bakken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content