Google stapt in luchtvaart

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Google neemt ITA Software over; een in Cambridge gevestigd softwarebedrijf gespecialiseerd in vluchtinformatie.

Google neemt ITA Software over; een in Cambridge gevestigd softwarebedrijf gespecialiseerd in vluchtinformatie.

De nieuwste oorlog tussen Microsoft en Google wordt niet in virtuele clouds, maar in de echte wolken uitgevochten. Terwijl Microsofts zoekmotor Bing steeds nadrukkelijker reisinformatie blijft toevoegen, kondigt Google nu aan dat het een softwarebedrijf overgenomen heeft dat gespecialiseerd is in vluchtinformatie. Google legt voor de overname van ITA Software 700 miljoen dollar op tafel.

In een mededeling op het officiële bedrijfsblog zegt Google dat het de acquisitie wil aanwenden om betere vluchtinformatie te integreren in de zoekfunctie. Het gaat dan niet alleen om de vluchtschema’s, maar ook over beschikbaarheid van plaatsen én de prijzen. De bedoeling is om tot een betere ‘winkelervaring’ te komen voor al wie op zoek is naar een vliegtuigreisje voor de juiste prijs.

Google voegt er voor alle duidelijkheid nog aan toe dat het geenszins de intentie heeft om zelf prijzen te gaan bepalen of tickets te verkopen. Eenmaal de overname afgerond is – dus na de nodige goedkeuring van de autoriteiten – wil Google werk maken van een apart ‘flight search tool’ in navolging van de manier waarop je naar boeken, afbeeldingen of krantenarchieven kunt zoeken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content