Google stopt met Nexus en Chromebook Pixel 2

© BELGAIMAGE

Google trekt de stekker uit de Chromebook Pixel 2 en bergt ook de Nexus-naam op.

Google brengt geen nieuwe hardware meer op de markt onder de naam Nexus. Dat vernam Android Central. In plaats van de al zes jaar bestaande naam, komt er een nieuw merk.

Ook gaat de software op de Google-telefoons veranderen. De Nexus-telefoons hadden nog een ‘cleane’ Android-versie zonder eigen interface, maar nieuwe telefoons en tablets krijgen een eigen aangepaste interface bovenop Android Nougat. Andere telefoonmakers als Samsung en HTC hebben al hun eigen laag bovenop Android. In het najaar komt naar verwachting een nieuwe telefoon van Google uit. Die wordt gebouwd door HTC.

Google laptop opgeborgen

Google heeft bovendien laten weten dat het de stekker trekt uit de Chromebook Pixel 2-laptop. Hij is uitverkocht en de voorraad wordt niet meer aangevuld, vertelt het bedrijf aan VentureBeat. Er is nog geen vervanger, hoewel Google mogelijk wel aan een nieuwe versie werkt. Die zou moeten draaien op Android in plaats van Chrome OS.

De Pixel 2 kwam vorig jaar op de markt. De laptop viel op door zijn touchscreen. Google zegt niet hoeveel exemplaren er zijn verkocht. (ANP/EB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content