Google toont Android Lollipop op gloednieuwe phablet en tablet

Motorola levert de volgende Nexus-smartphone. Een phablet van 6 inch. © *

Google onthult versie 5.0 van Android gelijktijdig met een nieuwe HTC-tablet, een smartphone van Motorola en een streaming mediaspeler.

De nieuwe versie kreeg enkele weken al een preview maar is nu beschikbaar voor nieuwe toestellen. Het nieuwe systeem beschikt over vijfduizend nieuwe api’s en moet op zowat elk scherm passen, inclusief dat in de wagen.

Maar tegelijk zijn er drie nieuwe toestellen die worden gelanceerd: De Nexus 6, een smartphone met een 5,96 inch scherm, de Nexus 9, een 8,9 inch tablet van HTC en de Nexus Player, een streaming mediaspeler met afstandsbediening.

De Nexus 6 heeft een snapdragon 805 quadcore chip (2,7 GHz) met een 13 megapixel camera, een 3220 mAh batterij. Volgens Google gaat een volle batterij 24 uur mee en kan je op een kwartier tijd al zes uur autonomie krijgen. Het toestel is vanaf eind oktober beschikbaar in de VS. Of het toestel ook naar België komt is niet bekend.

Motorola levert de volgende Nexus-smartphone. Een phablet van 6 inch.
Motorola levert de volgende Nexus-smartphone. Een phablet van 6 inch.© *

De Nexus 9 draait op een Nvidia 64 bit Tegra K1 dual core processor met een 8 megapixel camera (1,6 megapixel vooraan) en een resolutie van 2048×1536. Het toestel weegt 425 gram en is verkrijgbaar voor 399 euro (16GB) en 489 euro (32 GB) vanaf 3 november. Een bijhorend hoesje en toetsenbord zijn apart verkrijgbaar.

De Nexus 9 is een tablet van HTC met Android 5.0.
De Nexus 9 is een tablet van HTC met Android 5.0.© *
Met dit toestel wil Google Android tot in de huiskamer krijgen.
Met dit toestel wil Google Android tot in de huiskamer krijgen.© *

Een meer onbekend toestel is de Nexus Player. Een klein toestel dat je aansluit op je tv en is uitgerust met een afstandbediening (met spraakbesturing) en een spelcontroller. Net zoals bij Chromecast kan je vanaf je Android of iOS-toestel streamen naar je tv, maar er zijn ook apps aanwezig, zoals Netflix, Ted, YouTube en (voor de spelcontroller) de games van Google Play. De Nexus Player zelf heeft een 1,8 quadcore Atomprocessor en één HDMI-aansluiting.

Met deze afstandsbediening en spelcontroller kan je de Nexus Player bedienen.
Met deze afstandsbediening en spelcontroller kan je de Nexus Player bedienen.© *

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content