Google wijst de weg om beveiliging iOS 9 te omzeilen

© Reuters

Beveiliging is belangrijk, maar advertenties zijn nog belangrijker. Die conclusie laat zich trekken uit de het gemak waarmee zowel Google als Apple zelf work-arounds publiceren om de verzwaarde beveiliging van de iPhone te omzeilen.

De volgende maand vrij te geven nieuwe versie 9.0 van het besturingssysteem iOS voor Apple’s iPhones en iPads, zal worden voorzien van de zogeheten App Transport Security (ATS). Dat dwingt bij app-ontwikkelaars een aantal best practices op het gebied van beveiliging af. Maar een paar van die best practices botsen met bepaalde werkwijzen om advertenties in apps op te nemen.

App-ontwikkelaars die van dergelijke ‘onveilige’ manieren van advertentieplaatsing gebruik maken, zullen hun apps en een deel van hun infrastructuur dus ook op dat punt moeten aanpassen. Zo lang ze dat niet rond hebben, lopen ze omzet mis. Jammer voor hen, maar ook voor Google, dat de advertentieruimtes in de apps voor de app-bouwers uitvent onder adverteerders. Voor Google reden om de app-ontwikkelaars tegemoet te komen met een stukje code, niet meer dan 5 regels, waarmee ATS kan worden omzeild.

Nijdig telefoontje

Of Larry nu een nijdig telefoontje van Tim te wachten staat? Waarschijnlijk niet. Google schrijft er duidelijk bij dat het als tussenoplossing is bedoeld, voor situaties waarin het echt niet anders kan. Bovendien, zo blijkt achteraf, werd de ATS-killer al eerder in een technote op Apples eigen ontwikkelaarssite uit de doeken gedaan.

Bron: Automatiseringgids/WK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content