Groen licht voor plannen netneutraliteit VS

© Belga

De Amerikaanse overheid mag doorgaan met zijn plannen om netneutraliteit te regelen. Dat heeft een rechtbank in Washington dinsdag bepaald. Providers als Verizon en Comcast waren naar de rechter gestapt, maar verloren hun zaak.

De toezichthouder, de Federal Communications Commission, wil dat providers iedere gebruiker dezelfde toegang geven tot alle informatie die er is. In dat geval kunnen providers geen geld vragen voor voorrang op het net.

Voor providers kan het namelijk interessant zijn om bepaalde diensten die veel bandbreedte vragen, als videostreamers, te vertragen. Hierdoor wordt het gebruik ervan gedemotiveerd – iets de provider toejuicht. Netflix is blij met de uitspraak. Het bedrijf was bang dat providers de toegang zouden kunnen beperken.

De FCC noemde de uitspraak ‘een overwinning voor consumenten en vernieuwers, die ongeremde toegang tot het hele web verdienen, en het zorgt ervoor dat internet een platform van ongekende innovatie, vrije meningsuiting en economische groei blijft’.

(ANP/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content