Groot EU-contract voor T-Systems

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De Europese Commissie heeft T-Systems een driejarig raamcontract gegund met een maximale waarde van 180 miljoen euro.

De Europese Commissie heeft T-Systems een driejarig raamcontract gegund met een maximale waarde van 180 miljoen euro.

De it-dochter van Deutsche Telekom’s zal instaan voor de communicatie-infrastructuur voor de elektronische uitwisseling van gegevens tussen de Europese en nationale administraties.

Dit netwerk, ‘Trans-European Services for Telematics between Administrations – new generation’ (TESTA-ng) genoemd, speelt in op de groeiende behoefte aan grensoverschrijdende samenwerkingen tussen de Europese en nationale openbare besturen binnen de Unie.

“De Europese instellingen vertrouwen voor hun dagelijkse werkzaamheden op een kwalitatief betrouwbaar en veilig communicatienetwerk”, zegt ceo van T-Systems Reinhard Clemens.

“Met het winnen van dit contract wordt ons bedrijf wederom erkend als Europese dienstverlener voor het connecteren van organisaties wereldwijd.”

Het raamcontract heeft een maximale looptijd van zeven jaar, met andere woorden zijn er vier verlengingen mogelijk van telkens één jaar.

Het contract voorziet de Lidstaten, de Europese Commissie, de Raad van de Europese Unie en zo’n 40 Europese instellingen van een veilig en versleuteld netwerk met overdrachtssnelheden tot één gigabit per seconde.

Om te kunnen voldoen aan de strenge eisen met betrekking tot de vertrouwelijkheid en veiligheid van gegevens zal T-Systems gebruik maken van centra binnen de grenzen van de EU, toegewijd aan TESTA-ng.

‘Central Domain Services’ voor de verschillende netwerken maken eveneens deel uit van het contract, en zullen door T-Systems worden aangeboden vanuit hun datacenters.


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content