Hack van 568 miljoen dollar op cryptoplatform Binance

© belga

Binance, een platform voor de handel in cryptomunten, is het slachtoffer geworden van een hack. Er werd voor naar schatting 568 miljoen dollar gestolen, maar het grootste deel van het geld werd nadien geblokkeerd.

Topman Changpeng Zhao bevestigt de hacking maar zegt op Twitter ‘dat het probleem onder controle is’. Binance is qua volume het grootste handelsplatform voor cryptomunten ter wereld. Het platform telt zo’n zeven miljoen gebruikers.

Twee miljoen tokens gestolen

Volgens veiligheidsexperts blijkt uit blockchain-gegevens dat iemand twee miljoen tokens van Binance Coin (ook bekend als BNB) heeft gestolen bij twee verschillende transacties. Die tokens zijn aan de huidige koers zo’n 568 miljoen dollar waard. Slechts een klein deel van het geld (87 miljoen) werd uit het Binance-ecosysteem gehaald, de rest zit geblokkeerd nadat de blockchain werd stilgelegd.

Topman Zhao beloofde de klanten dat Binance de verliezen door de hackers zal terugbetalen. Volgens Chainanalysis werd dit jaar al voor meer dan 2 miljard dollar aan cryptomunten gestolen.

Partner Content