Hacker haalt naaktfoto’s beroemdheden uit iCloud

© (c) Mingle MediaTV

De naaktfoto’s van verschillende hollywoodsterren circuleren momenteel online. Een hacker beweert dat hij ze kon bemachtigen door Apple’s iCloud te kraken.

De naaktfoto’s van verschillende hollywoodsterren circuleren momenteel online. Een hacker beweert dat hij ze kon bemachtigen door Apple’s iCloud te kraken. Een vijftiental actrices, waaronder Jennifer Lawrence (The Hunger Games), Kirsten Dunst (Spiderman) en Kaley Cuoco (Big Bang Theory), staan momenteel letterlijk met de billen bloot door foto’s die momenteel op fora circuleren. Sommige slachtoffers hebben de echtheid ervan bevestigd terwijl anderen dit net ontkennen of zeggen dat het om beelden gaat die al enkele jaren oud zijn of zelfs al enige tijd zijn gewist.

Wat de zaak vanuit technologisch standpunt interessant maakt is dat de verspreider van de beelden beweert dat hij ze bemachtigde via een hack van iCloud, Apple’s online opslagdienst waarnaar je onder meer genomen foto’s automatisch kan uploaden. Hoe dat precies is gebeurd is nog niet bekend, maar de bewering is alvast geen goed nieuws voor het technologiebedrijf dat volgende week dinsdagavond naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe iPhone en een smartwatch voorstelt.

Hoe te voorkomen

Wie door het voorval bezorgd is over de veiligheid van iCloud kan wel een extra veiligheidsmaatregel inbouwen. Via Mijn Apple ID kan je doorklikken naar ‘Account beheren’ en daaronder kiezen voor twee-staps-verificatie. Met deze methode krijg je een bericht op je iPhone met een extra bevestigingscode elke keer er aanpassingen gebeuren aan je account. Ook Google en Dropbox bieden dit soort extra beveiligingslaag aan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content