Hackers blijven Sony viseren

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De Europese website van Sony is de voorbije dagen opnieuw gehackt, zo meldt het technologieconcern vanuit Tokio. De krakers zouden dit keer geen persoonlijke gegevens gestolen hebben, aldus een woordvoerster van het bedrijf. De hackers hadden het voorzien op een bestand waarin persoonlijke gegevens over mediatrainers waren opgeslagen, een bestand dat volgens Sony sowieso al openbaar was. Het Japanse concern was de afgelopen maanden al meermaals het slachtoffer van hackers.

De Europese website van Sony is de voorbije dagen opnieuw gehackt, zo meldt het technologieconcern vanuit Tokio. De krakers zouden dit keer geen persoonlijke gegevens gestolen hebben, aldus een woordvoerster van het bedrijf.

Het hoofdkwartier van Sony Europa in Londen heeft de zoveelste cyberaanval op rij zaterdag ontdekt. De hackers hadden het voorzien op een bestand waarin persoonlijke gegevens over mediatrainers waren opgeslagen, een bestand dat volgens Sony sowieso al openbaar was.

Het Japanse concern was de afgelopen maanden al meermaals het slachtoffer van hackers. In april werden de accountgegevens van 77 miljoen PlayStation-gebruikers gestolen, en vorige week nog werd Sony Pictures geviseerd door de hackersgroep LulzSec. Daarbij werden Belgische en Nederlandse aanmeldgegevens ontvreemd en op Pirate Bay geplaatst.

Sony heeft intussen een aantal experts op het incident gezet om na te gaan waar het misloopt. Tegelijk bracht het concern de FBI op de hoogte van de feiten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content