Hackers kunnen cashen bij Fiat Chrysler

© iStock

Goedwillende hackers kunnen een beloning krijgen als ze veiligheidslekken in de software van voertuigen van Fiat Chrysler ontdekken. Dat maakte het Italiaans-Amerikaanse autoconcern woensdag bekend.

Hackers die een potentiële fout of andere kwetsbaarheid in het systeem van Fiat Chrysler ontdekken, kunnen daarvoor 150 tot 1500 dollar tegemoet zien, afhankelijk van de ernst van het probleem dat aan de kaak wordt gesteld. Fiat Chrysler werkt daarvoor samen met de firma Bugcrowd, die ook automaker Tesla bijstaat bij het belonen van computerkrakers.

Vorig jaar kreeg Fiat Chrysler in de Verenigde Staten nog een boete van 105 miljoen dollar omdat het bedrijf te traag reageerde bij de aanpak van defecten in het systeem. De automaker riep eerder circa 1,4 miljoen auto’s terug na een bericht over een hack waardoor buitenstaanders de controle over een Jeep Cherokee wisten over te nemen.

Bedrijven proberen de laatste tijd steeds vaker de hulp van hackers in te roepen om veiligheidsproblemen op te sporen. Technologiebedrijven zoals Google of Facebook doen dat al langer, zo kondigde Google begin deze zomer nog aan dat het zijn vergoedingen voor ontdekte veiligheidslekken optrekt.

Partner Content