Hackers stelen gegevens van klanten van McDonald’s

De Amerikaanse hamburgerketen McDonald’s is onlangs het slachtoffer geworden van hackers.

De Amerikaanse hamburgerketen McDonald’s is onlangs het slachtoffer geworden van hackers.

De hackers wisten klantenlijsten te bemachtigen met de naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum en geslacht. Ze zouden geen financiële gegevens hebben kunnen stelen, zo meldden verschillende Amerikaanse media.

De gegevens werden gestolen via de inbraak in een server van een van de onderaannemers van McDonald’s, het marketingbedrijf Arc Worldwide. Die was onder meer belast met het versturen van mailings en promotiefolders naar de klanten van de hamburgerketen.

Volgens de keten zijn geen sociale zekerheidsnummers, kredietkaartgevens of andere financiële informatie ontvreemd. Op haar website McDonalds.com meldt de keten onlangs vernomen te hebben dat een derde partij illegale toegang had tot bepaalde klantengegevens bij een partner waarmee reeds lang samengewerkt wordt. Arc Worldwide stond in voor het beheer van de e-maildatabank.

McDonnald’s waarschuwt haar klanten niet in te gaan op vragen die verklaringen in opdracht van de keten te werken en persoonlijke of financiële gegevens opvragen.

De groep weet niet om hoeveel klanten het gaat, noch in welk land ze wonen. Het gerecht is een onderzoek gestart.

Bron: Belga

Partner Content