Hackers verspreiden meer klantdata vreemdgangerssite

© Ashley Madison

De hackers die de databases van websites Ashley Madison en Established Men kraakten, hebben naar eigen zeggen alle gegevens online gezet.

De hackers van de websites die mensen op zoek naar een seksueel verzetje bedienden, dreigden bij de geslaagde kraak in juli al om hun buit online te zetten als uitbater Avid Life Media de websites niet uit de lucht zou halen. Nu hebben ze dat dreigement ten uitvoer gebracht, zeggen ze. Een bestand met 10 gigabyte aan gegevens van meer dan 30 miljoen mensen – inclusief e-mailadressen, profielen, creditcardtransacties en wachtwoorden – is via BitTorrent gepubliceerd.

In hun aankondiging TIME’sUP! stellen ze uitdrukkelijk dat het voorkomen van een naam in de lijst niet betekent dat de persoon in kwestie een affaire heeft gehad. Ook zouden er veel nepaccounts zijn, vooral van vrouwen. Dat geldt in ieder geval voor alle adressen die niet getekend zijn met de sleutel 6E50 3F39 BA6A EAAD D81D ECFF 2437 3CD5 74AB AA38.

Anderen twijfelen ook aan de correctheid van de informatie over mannen die Ashley Madison heeft verzameld. Er vond namelijk geen controle plaats op de juistheid ervan. Dat betekent dat iedereen zich onder de naam van een ander kon aanmelden. Eerste commentaren van mensen die de nu gepubliceerde lijst hebben ingezien, wijzen er ook op dat er nogal wat vervalste gegevens in staan. Ashley Madison heeft in een eerste reactie ook niet toegegeven dat de lijst van zijn servers afkomstig is. Het is naar eigen zeggen nog bezig dat te controleren.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content