Hans Haverbeke van Port of Antwerp is ICT & Digital Coach Of The Year

Hans Haverbeke (Port of Antwerp) © Matthias Van Oost
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Hans Haverbeke, head of data & analytics bij Port of Antwerp, mag zich ICT & Digital Coach of the Year noemen. Organisator Amon reikt de award voor de eerste keer uit.

Meer dan 70 IT-teams nomineerden hun coach voor de prijs. Uit die inzendingen puurde de jury – waaronder ook Data News – vijf finalisten, waarbij uiteindelijk Hans Haverbeke de juryleden het meest overtuigde. Het was Inge Lemmens die haar coach Hans Haverbeke nomineerde en dat ook zo motiveerde voor de jury. “Zijn zelfrelativering en gevoel voor humor, gecombineerd met people management-skills en een indrukwekkende inhoudelijke kennis, maken van Hans een heel fijne leidinggevende,” zegt Inge Lemmens. Haverbeke haalde het van ICT-coaches Katrien Van De Vonder (Cegeka), Bjorn Van Reet (Kinepolis), Jeremy Bonnevalle (Fourcast) en Pepijn Karsmakers (Azelis).

De award werd gisteren voor het eerst uitgereikt op het ‘This is IT’ event in Gent door initiatiefnemer Christophe VanDriessche van Amon. “We willen met deze award de aandacht vestigen op het belang van goede coaching en talentontwikkeling binnen teams en organisaties. Goed leiderschap is meer dan ooit dé sleutel om IT-talenten aan boord te houden”, aldus VanDriessche. Haverbekes team krijgt een cheque van 7.500 euro. Wat ze precies gaan doen met de prijs, weten ze nog niet. Maar vast staat dat ze er met het hele team op uit zullen gaan buiten de hun vertrouwde haven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content