Henri Vanroelen wordt CIO bij SD Worx

© .
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Henri Vanroelen wordt cio bij hr-dienstenleverancier SD Worx. Hij volgt Tom Wouters op die binnen SD Worx voortaan de divisie ‘large enterprises’ gaat leiden.

Henri Vanroelen start vanaf 1 maart als cio bij SD Worx en zal ook deel uitmaken van het directiecomité. Hij rapporteert rechtstreeks aan ceo Steven Van Hoorebeke. Vanroelen krijgt de uitdrukkelijke opdracht om een it-strategie te ontwikkelen die de internationale bedrijfsdoelstellingen van SD Worx mee ondersteunt.

Maar Vanroelen wil ook daarbuiten een rol spelen en mee aan tafel zitten bij de klanten en betrokken zijn bij de eigen ontwikkelde software voor klanten rond personeelszaken en de bijbehorende processen. SD Worx heeft overigens een grote it-afdeling: in België zijn er zowat 450 informatici aan de slag. Dat is meer dan een kwart van de Belgische medewerkers. Ongeveer 280 werknemers onderhouden de interne systemen en infrastructuur en ontwikkelen applicaties voor klanten. Zowat 170 medewerkers zijn als consultant rechtstreeks betrokken bij de software die bij de klant draait. Zij staan in voor zowel installatie, configuratie, onderhoud, beheer als ondersteuning.

Internationale ervaring

De hr-sector is voor Henri Vanroelen nieuw, maar hij brengt wel 25 jaar ervaring in it mee. In alle bedrijven waarvoor hij werkte, met uitzondering van het Onafhankelijk Ziekenfonds, had hij internationale functies. Hij startte zijn loopbaan bij Exxon in België en de USA. Nadien ging hij aan de slag bij Estée Lauder waar hij tussen 1998 en 2000 executive director global supply chain systems was. In 2000 werd hij er vice president it en later nam hij nog verschillende andere rollen op zich. In 2009 stapte hij dan over naar de Groep Onafhankelijk Ziekenfonds om er de rol van cio te vervullen. Nadien, in 2011, werd hij vice president it voor de emea-regio bij Ingersoll-Rand. Henri Vanroelen behaalde een master in Elektrotechniek aan de Vrije Universiteit in Brussel en een MBA aan de Regis Universiteit in Colorado (USA).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content