Het mobiele aanbod van Tecteo (Voo) wordt eindelijk duidelijk
Het ‘quadruple play’-aanbod van Voo: er wordt nu al maanden of zelfs jaren over gepalaverd, maar een concreet aanbod komt dichterbij.
Het ‘quadruple play’-aanbod van Voo: er wordt nu al maanden of zelfs jaren over gepalaverd, maar het Belgische telecomwereldje zag nog altijd niets komen. Het kwam zelfs zover dat regulator BIPT onlangs een ingebrekestelling stuurde naar Tecteo (het moederhuis van Voo) en naar Telenet wegens het niet lanceren van een commercieel aanbod rond de 3G-licentie die verworven werd in juni… 2011. Het BIPT gaf 15 januari 2013 op als deadline, die echter vrolijk werd overschreden door de Waalse kabeloperator. De regulator dreigde ermee de al opgelegde boete te verdubbelen als de lancering nog eens zes maanden vertraging zou oplopen. Of zelfs de gebruiksrechten van de licentie in te trekken.
“Over enkele weken”
De lancering van een commercieel “quadruple play’ aanbod bij Voo zat er aan te komen. In de marge van een persconferentie over de overname door Win (ook een dochteronderneming van Tecteo) van het Wallonia Data Center van Villers-le-Bouillet, liet Tecteo immers weten dat Voo mobiele telefonie “de komende weken zou integreren”. Zeer zeker tegen eind juli, gaven ze schoorvoetend toe. We weten al lang dat Voo zal steunen op een partnerschap met Mobistar als virtuele operator.
In tegenstelling tot wat we in de eerdere Franstalige versie van dit artikel schreven, is het MVNO-aanbod van Voo, via Mobistar, niet voldoende om de ingebrekestelling van het BIPT te ontwijken. De regulator heeft zowel Voo als Telenet op de vingers getikt omdat het nog steeds geen commercieel 3G-aanbod heeft gelanceerd, wat verplicht was toen beide bedrijven samen een licentie kochten. Maar voor de eindgebruiker blijft het in praktijk ‘een 3G-netwerk’.
Ironisch genoeg (of niet?) kondigde Mobistar uitgerekend gisteren aan dat het zich (tijdelijk) terugtrekt uit de vaste telefonie en tv op de gezinsmarkt. De mobiele operator bevestigde in een bericht dat hij hoge verwachtingen koestert over de daadwerkelijke openstelling van de kabel en hoopt dat de regulator “voldoende aantrekkelijke” groothandelstarieven zal opleggen aan de kabeloperators. Ze kunnen dus niet zonder elkaar, maar een echte verstandhouding is nog ver te zoeken. Zoals een scherpe waarnemer van de telecomwereld ons zei: een “win-win” kan snel omslaan in een “win-lose”.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier