HP geeft concurrentie om publieke cloud op

© REUTERS

Klanten van HP’s Helion Public Cloud kunnen hun migratiestrategie beginnen te ontwerpen: over ruim 3 maanden trekt HP de stekker eruit.

Eerder dit jaar liet Bill Hilf, hoogste baas op cloudgebied bij HP, zich al ontvallen dat het voor HP geen zin had de concurrentie om marktaandeel in de publieke cloud aan te gaan met giganten als Amazon Web Services, Microsoft en Google. Die uitspraak slikte hij vervolgens snel in. Maar dat was dus uitstel van executie voor het publieke deel van HP’s Helion. In een blog laat Hilf nu weten dat HP besloten heeft zich te concentreren op het leveren van private en managed clouds, met name ook zijn Helion Cloudsystem. De Helion Public Cloud gaat op 3 januari uit de lucht.

De reden is niet dat er geen behoefte zou zijn aan public cloud bij HP’s klanten. Hilf schrijft in zijn blog zelf dat de publieke cloud een belangrijk onderdeel van de cloudstrategie van zijn klanten is en dat HP op partnerships gaat inzetten. Amazon Web Services (AWS) en Microsoft Azure noemt hij daarbij bij naam. Ook voor netwerkbeveiliging gaat Hewlett Packard voortaan trouwens weer beroep doen op partners.

HP kondigde in mei 2014 nog aan dat het verspreid over twee jaar een miljard dollar ging pompen in het Helion-aanbod dat toen gelanceerd werd. De uitdrukkelijke ambitie was toen nog om klanten weg te houden bij clouddiensten van Amazon, Microsoft en Google. Bill Hilf nam toen al de lead van de Helion-divisie. Een jaar voordien had Hilf de overstap gemaakt van Microsoft Azure naar HP. # [AG/KVdS]

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content