HP introduceert ‘alles in één’-datacenterinfrastructuur

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

HP heeft zijn nieuwe ‘converged’-infrastructuur voor datacenters voorgesteld.

HP heeft ter gelegenheid van het Technology@Work-evenement in Frankfurt zijn nieuwe ‘converged’-infrastructuur voor datacenters voorgesteld. “Voortaan kunnen bedrijven hun datacenters veel gemakkelijker beheren en uitbreiden”, klonk het uit de mond van general manager Enterprise Servers Dave Donatelli.

Het nieuwe ‘alles in één’-rack van de Amerikaanse computerbouwer ondersteunt alle kritische bedrijfsapplicaties voor een interne cloud. Het resultaat is één holistisch netwerk, dat zowel servers, storage als networking omvat, en gebouwd is op een blade-architectuur die zowel x86 ProLiant als de nieuwste Superdome systemen dekt.

De introductie van opgefriste Integrity-servers (die nu draaien op Intel’s nieuwste Itanium 9300 ‘Tukwilla’-processors) in de ‘converged’-strategie, zou de belangrijkste architecturale upgrade zijn voor Superdome-systemen in tien jaar tijd.

“Kritische bedrijfssystemen zitten dikwijls verspreid over verschillende individuele silo’s”, aldus Donatelli. “Voortaan hoeft dat niet meer. Door de wildgroei aan it-systemen in te dammen en het beheer er van te vergemakkelijken, kunnen bedrijven terug focussen op wat echt belangrijk is, namelijk innovatie.”

Hoewel HP naar eigen zeggen de enige speler op de markt is die zowel storage, networking als servers aanbiedt, blijft het bedrijf toch verwikkeld in een flinke concurrentiestrijd met Cisco, IBM en Dell. Ook deze aanbieders zetten geïntegreerde datacenteroplossingen in de markt die servers, storage en netwerken combineren.

Cisco bijvoorbeeld, gebruikt zijn Unified Computing System (UCS) als basis voor zijn ‘converged’ datacenter aanbod, en gebruikt daarbij producten van EMC en VMware. IBM gebruikt een combinatie van de eigen producten en een rist networking tools van partners, en Dell heeft de handen in elkaar geslagen met onder meer Brocade om een flexibeler aanbod tot bij de klant te krijgen.

HP wil dan weer voortbouwen op de eigen technologieën. De nieuwe en bovengenoemde Superdome 2-systemen zijn daar een mooi voorbeeld van. Ze hebben een gemeenschappelijke beheeromgeving onder dak, net als een gemeenschappelijke voeding en een gemeenschappelijke koeling. I/O-opties kunnen gedeeld worden met alle andere datacenter systemen van HP.

De huidige versie van het besturingssysteem HP-UX 11i v3, kan probleemloos draaien op de nieuwe Integrity servers, waardoor bedrijven hun data en hun applicaties gemakkelijk kunnen overzetten. De betrouwbaarheid van de systemen zou er met 450 procent op vooruitgaan, waardoor ze volledig redundant zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content