HP koopt Vertica

HP neemt voor een onbekend bedrag de Amerikaanse BI-specialist Vertica over.

HP neemt voor een onbekend bedrag de Amerikaanse BI-specialist Vertica over.

Vertica is een nichespeler op het gebied van datawarehouses. Het bedrijf levert een kolom-georiënteerde business inteligence-database. Hiermee kan real-time grote hoeveelheden data worden geanalyseerd in fysieke, virtuele en cloudomgevingen. De software van Vertica gaat gebruikt worden in een HP-appliance voor data-analyse. Dit systeem is gebaseerd op een HP BladeSystem c3000-server en draait op het Red Het Hat Enterprise Linux-platform.

HP hoopt met de overname sterker te concurreren met andere partijen die dergelijke datawarehouse systemen aanbieden. Dat zijn partijen zoals Teradata of Netezza, dat nu in handen is van IBM.

Vertica werd in 2005 mede opgericht door Michael Stonebrake, een pioneer op het gebied van relationale databases. Hij was eerder betrokken bij de oprichting van andere databasebedrijven zoals Ingres, Illustra, Cohera en StreamBase.

Vertica heeft een aantal grote klanten. Zo wordt een on demand-versie van Vertica gebruikt in Amazon’s Web Service Elastic Compute Cloud (EC2). De overname wordt eind april 2011 afgerond.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content