HP vergroot zijn cloud met Eucalyptus

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Hewlett-Packard neemt met het bedrijf een speler over die gespecialiseerd is in open source-oplossingen voor de cloud. Daarmee breidt het zijn catalogus voor hybride clouds uit.

Eucalyptus bevat producten in een openbron softwarebundel in de cloud. Het gaat om IT-tools netwerkconnectiviteit en opslagcapaciteit voor IaaS (Infrastructure as a Service). Door de aankoop versterkt HP zijn inzet in de publieke cloud. De overnameprijs ligt op ongeveer honderd miljoen dollar en wordt in het vierde kwartaal van dit jaar afgerond. Vandaag telt Eucalyptus een honderdtal medewerkers.

Het overgenomen bedrijf is vooral bekend als specialist in OpenStack architectuur, een standaard binnen open source technologie, die toelaat om op de cloud van Amazon virtuele machines te installeren.

De overname zelf past in het kader van de Helion strategie die HP in mei aankondigde. Hierbij wil het hybride clouds voor grotere klanten wil bouwen. Een aanbod dat bestaat uit bouwstenen als HP Helion Development Platform clouds met PaaS en HP Helion OpenStack, een OpenStack distributie voor clouds die focussen op IaaS. Vooral in die laatste module wordt Eucalyptus geïntegreerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content