Huawei omzet is stabiel maar winst daalt flink

© Getty Images

Het bedrijf kan een kleine omzetstijging voorleggen, maar ziet haar winst afnemen ondanks eenmalige meevallers.

De Chinese leverancier Huawei heeft afgelopen jaar een omzet geboekt van ongeveer 85,75 miljard euro (642,3 miljard Yuan). Dat is een stijging van 0.9 procent. De nettowinst daalde met 68,7 procent tot 4,75 miljard euro (CNY 35,6 miljard) hoewel het cijfer voor 2021 eenmalige winsten omvatte uit de verkoop van het Honor submerk.

Huawei zag een sterke vraag naar zijn cloud computing  en digitale energie toepassingen, met een gecombineerde omzet van CNY 96,1 miljard en goed voor 15 procent van de totale omzet. Huawei roulerend voorzitter Eric Xu gaat voor verdere groei met een aanbod mix van ICT-infrastructuur, slimme apparaten, cloud, digital power en intelligente automotive services

CFO Meng Wanzhou meldt dat de financiële positie van Huawei solide blijft, met een sterke veerkracht en flexibiliteit. De R&D-investeringen zijn met 13,2 procent gestegen tot een recordhoogte van 23,5 miljard euro in 2022. Het R&D-personeel nam met 6,2 procent toe tot 114.000, meer dan de helft van de in totaal 207.000 werknemers.

In samenwerking met Dutch IT-Channel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content