‘Illegale downloads schaden entertainmentindustrie niet’

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Volgens Britse onderzoekers wordt de impact van internetpiraterij op de muziek-, film- en game-industrie overschat, want ze zien alle drie de sectoren groeien.

Volgens Britse onderzoekers van de Londense School of Economics blaast de entertainmentindustrie de negatieve impact van downloads nodeloos op. De onderzoekers zien zowel de muzieksector als de film- en de gaming-industrie groeien.

De digitale piraterij heeft de entertainmentindustrie manieren doen vinden om hun producten zelf digitaal te verkopen, klinkt het. “De inkomsten uit onder meer de digitale verkoop en streaming maken de dalende verkoop van cd’s en platen helemaal goed”, zegt onderzoeker Bart Cammaerts.

Dat gaat ook op voor de filmwereld: de verkoop en verhuur van dvd’s is tussen 2001 en 2010 met 10 procent gedaald, maar in Hollywood werd in 2012 wél een recordopbrengst van 35 miljard dollar gehaald, zo blijkt uit het onderzoek.

Ook boeken en games blijven het goed doen, met name door de nieuwe inkomsten die gegenereerd worden uit digitale verkopen, aldus nog de onderzoekers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content