Infor is derde grootste softwarebouwer
Een ‘nieuw bedrijf maar geen start-up’, klonk het op het Inforum-event van businessoftwareproducent Infor, die meteen stelde ‘s werelds derde grootste softwareproducent te zijn.
Een ‘nieuw bedrijf maar geen start-up’, klonk het op het Inforum-event van businessoftwareproducent Infor, die meteen stelde ‘s werelds derde grootste softwareproducent te zijn.
Opgericht in 2002 heeft Infor in de loop der jaren een uitgebreide portfolio van erp- en bedrijfssoftware overgenomen, met namen als Mapics, SSA, Baan en andere. In april van 2012 werd nog de overname van Lawson afgerond, voor een bedrag van 2 miljard dollar.
In de voorbije 18 maanden onderging het bedrijf tevens een bijzonder grondige transformatie, na het aantreden van een nieuw management on leiding van ceo Charles Phillips (o.a. ex-Oracle). Aandacht werd besteed aan nieuwe producten en technologieën, evenals nieuwe partners en klanten. In de voorbije vijf kwartalen noteerde Infor telkens een omzetgroei met dubbele cijfers, inclusief een aantal bijzonder grote contracten (onder meer voor British Aerospace).
Een en ander werd nog meer in de verf gezet op het Inforum event in Denver (een herdoopte en uitgebreide editie van het Lawson klantenevent), met een reeks aankondigingen. Zo werd uitgebreid aandacht besteed aan Ion, een technologie die de connectiviteit tussen de bestaande Infor producten, de nieuwe Infor10 business suite, en producten van derden moet vereenvoudigen. Op die wijze zullen ook heel wat gebruikers van Infor software op IBM iSystem (AS/400) systemen hun bestaande systemen in nieuwe omgevingen kunnen integreren, klonk het. Andere aankondigingen betroffen Mongoose (een ontwikkelingsomgeving voor add-ons en toepassingen), Upgrade S (een clouddienstverlening om upgrades te versnellen), naast een hernieuwde gebruikersinterface en ‘werkplek’, geïntegreerde BI voorzioeningen (dank zij ‘contextual links) en dies meer.
Voor ceo Charles Phillips staat dat alles in het teken van ‘speed’, of snelheid om oplossingen sneller bij klanten te implementeren en te laten renderen. Infor zal daarbij ook doorgaan met uitdrukkelijk industrie-gerichte producten uit te brengen, veeleer dan algemene ‘generieke’ erp-omgevingen die nog uitgebreide aanpassingsdiensten en -kosten vereisen. Infor gaat liever de andere richting uit, met producten die binnen een industrie specifiek op de noden van takken in die industrie gericht zijn, met onmiddelijk bruikbare faciliteiten die al het grootste deel van de behoeften dekken.
Voorts waren ook vertegenwoordigers van de aandeelhouders aanwezig, waaronder Golden Gate capital, het ‘equity’-bedrijf dat de meerderheid van de aandelen van Infor bezit. Daarbij werd duidelijk gemaakt dat Golden Gate Infor in zijn Evergreen Fund heeft ondergebracht – een fonds dat bestemd is om investeringen langer dan de klassieke 5 of wat jaar aan te houden, desgewenst zelfs onbeperkt. In het voorbije jaar werd nog een bijkomend 1 miljard dollar in Infor geïnvesteerd, met het oog op de verdere ontwikkeling van producten en de uitbouw van de organisatie (zo werden meer dan 600 nieuwe ontwikkelaars aangeworven). Momenteel is het land actief in meer dan 160 landen, met meer dan 70.000 klanten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier