Galaxy AI komt ook naar nieuwe Galaxy Watch

Matthieu Van Steenkiste Freelance medewerker Data News

Samsung zal zijn Galaxy AI ook op de nieuwe Galaxy Watch beschikbaar maken. Daarmee moet het een van de meest gepersonaliseerde hulpmiddelen voor gezondheid worden.

Door Galaxy AI te combineren met Samsung Health, krijgen gebruikers inzicht in hun gezondheid en motiverende tips die kunnen helpen bij het verbeteren hiervan. Zo is er Energy Score dat  gezondheidsgegevens zoals gemiddelde slaaptijd, consistentie van de slaap- en waaktijd analyseert, slaaptiming, activiteit van de vorige dag, slaaphartslag en hartslagvariatie. Booster Card helpt dan weer bij het bereiken van gezondheidsdoelen met inzichten, motiverende tips en begeleiding.

Samsung heeft het AI-slaapalgoritme van de Galaxy AI ook aangepast. Naast bestaande indicatoren als slaaptijd, het zuurstofniveau van je bloed en de slaapcyclus, meet Sleep Insights nu ook de beweging tijdens de slaap, de slaaplatentie, en de hartslag en ademhalingsfrequentie tijdens de slaap. Een nieuwe fitnessfuncties brengen de conditie van gebruikers in kaart voor een training op maat.

Nog meer integraties

‘De introductie van Galaxy AI op de Galaxy Watch is nog maar het begin en binnenkort zullen we nog veel meer integraties in het Galaxy-portfolio zien’,  zegt Junho Park, VP en hoofd van het Galaxy Ecosystem Product Planning Team, MX Business bij Samsung.

De nieuwe functies zullen later dit jaar op de volgende Galaxy Watch-serie beschikbaar komen via One UI 6 Watch. Een beperkt aantal Galaxy Watch-gebruikers krijgt vanaf juni al toegang tot het beta programma.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content